Euroviisut 2022 – tuleeko tästä hevin vuosi?

Kun vuoden 2021 Euroviisujen voitto napsahti hieman yllättäenkin Italialaiselle Måneskin -rokkiyhtyeelle, oli kyseessä varsinainen lottovoitto koko raskaan musiikin ystäväkunnalla. Vastaava juhla on näissä piireissä viimeksi koettu 15 vuotta sitten, kun Lordi nappasi viisuista voiton. Tuolloin koko maailman raskaan musiikin ystävät kokoontuivat yhteen juhlimaan tätä raskaan musiikin riemujuhlaa. Onneksi hyvin juhlittiinkin, sillä seuraavaa kertaa saatiin odottaa aina vuoden 2021 viisuihin ja Måneskinin murskavoittoon saakka.

Mutta mitenkäs vuoden 2022 viisut sitten? Todelliset viisufanit tietävät, että Eurovision -laulukilpailussa on vuosi toisensa jälkeen ollut havaittavissa tietynlainen trendi: monet maat lähettävät seuraavan vuoden kisoihin esiintyjän, jonka tyyli ja laulu muistuttaa epäilyttävästi edellisen vuoden voittajaa. Voidaanko siis vuoden 2022 viisuihin odottaa todellista raskaan musiikin boomia?

Rokkifaneille luvassa korvamatoja? Kun tabletitkin ovat rokkityyliset, musiikkivalinnoilla on väliä

Rokki on enemmän kuin vain musiikkimaku – se on elämäntyyli! Todellisen rokkifanin luota löytyvät rock-tyyliset mustat vaatteet, kitarat, tyyliin sopivat tabletit… Hetkinen, siis tabletit? Kyllä vain! Tarkoitamme tietenkin pöydälle laitettavia tabletteja, joita löytyy aivan joka tyyliin. Myös rokkiperheeseen! Todellinen rokkifani sisustaa kotinsa rokkityyliin jokaista pientä yksityiskohtaa myöten, joten myös pienillä esineillä on väliä.

Moni rokkifani odottaa varmasti innolla vuoden 2022 viisuja ja sitä, mitä kaikkea rokkikappaleella voittanut Italia on keksinyt eurooppalaisten viihdykkeeksi tänä vuonna. Voidaan hyvinkin suurella todennäköisyydellä olettaa, että rock tulee näissä viisuissa olemaan läsnä enemmän tai vähemmän. Jos on ennusteisiin luottaminen, tulee useampi maa varmasti myös lähettämään näihin viisuihin esiintyjiksi raskaampaa musiikkia esittäviä artisteja. Rokkiviisut ovat jokaisen rokkarin unelma (etenkin niiden joiden tablettimaussakin rock näkyy!), ja nyt se ehkä pääsee toteutumaan nopeammin kuin arvaammekaan!

Erilainen erottuu joukosta edukseen

Yksi osasyy joka johti Måneskinin yllättävään voittoon ja nousuun maailman huipulle oli tietenkin se, että yhtye todellakin erottui viisuissa edukseen. Raskas musiikki ei varsinaisesti ole genre, jota tavattaisiin viisuissa kovin usein. Silloin kun tällainen yhtye viisuihin kuitenkin rantutuu, on heillä selkeä etulyöntiasema. Heillä on tällöin nimittäin takanaan koko Euroopan raskaan musiikin fanien äänet! Siinä missä perinteisestä pop-musiikista pitävät fanit jakavat tasaisesti äänensä kaikille muille esiintyjille, saavat raskaan musiikin esiintyjät melkein yksinoikeuden ääniinsä. Tämä pätee myös muihin genreihin – ehkäpä siis vuonna 2022 nähdään viisuissa useampia ainutlaatuisia esityksiä, jotka todella jäävät mieleen ja kahmivat suuret äänisaaliit!

Olivat näiden viisujen tyylilajit mitä tahansa, tulevat ne varmasti olemaan rokkikansalle unohtumattomat viisut. Järjestetäänhän ne Italiassa juurikin siksi, että rokkiyhtye on voittanut tämän maailman suurimman laulukilpailun. Rokki ei tunne maarajoja, vaan näin suuren voiton kohdalla aivan jokainen rokkia ja raskasta musiikkia rakastava on iloinnut Italian mukana voitosta. Kuten Måneskinin solisti Damiano voittopokaalia pidellessään totesi Euroviisujen finaaliseremoniassa, ”rock and roll never dies”. Hän ei voisi olla enempää oikeassa.

Leave a Comment

mts_howto