Kuka on rock-stara ylitse muiden?

Makuasioista ei tunnetusti voi kiistellä, mutta puhuttaessa maailman parhaasta rock-starasta kautta aikojen voidaan kuitenkin – ilman makuasioista kiistelyäkin – nostaa esiin muutama suurnimi, jotka lähes kaikki tuntevat. Olipa sitten kiinnostunut rockista tai ei. Innokkaimmat rock-fanit hankkivat jopa perheensä lastenvaatteet siten, ettei niistäkään voi jäädä perheen innostus rockia ja rock-staroja kohtaan epäselväksi.

Vierivä kivi ei sammaloidu: The Rolling Stones

”Vierivät kivet eivät sammaloidu” on osuva sanonta puhuttaessa The Rolling Stones -yhtyeestä, joka ei todellakaan ole jäänyt paikoilleen sammaloitumaan, vaan on kehittynyt yhdeksi suurimmista rockin nimistä kautta aikojen. Yhtyeen keulakuvaa Mick Jaggeria voisi kenties väittää yhdeksi suurimmista rock-staroista kautta aikojen. Hänen vanavedessään yhtyeen keulahahmo Keith Richards on myös ansainnut paikkansa rock-starojen joukossa. Bändi aloitti soittamisen 60-luvulla, ja se heittää keikkaa vielä nykyäänkin. Tästä syystä bändiä voidaan pitää genrensä jättiläisenä, ja yhtenä menestyneimmistä ja suosituimmista rockbändeistä kautta aikojen.

Onko Ozzy Osbourne The Rock Star?

Ozzy Osbourne on myös nimi, joka nousee monen huulille puhuttaessa siitä, kuka on rockin suurin stara. Ozzyhan on suoranainen rockin legenda, jota kutsutaan myös ”Pimeyden ruhtinaaksi”. Rakkaalla lapsella on tunnetusti monta nimeä ja niin on Ozzyllakin, sillä häntä on kutsuttu lisäksi muun muassa myös Pimeyden prinssiksi sekä Heavy metalin kummisedäksi. Nykyisin Ozzy vaikuttaa soolouralla, mutta tunnetuksi hän tuli The Black Sabbath -yhtyeen myötä.

Entäpä sitten Bruce Springsteen?

Puhuttaessa maailman suurimmista rock-staroista, ei voida unohtaa Bruce Springsteenia, joka on muuten vieraillut ja esiintynyt myös Suomessa. 2003 hänet nähtiin esiintymässä kahdesti Helsingin olympiastadionilla. Tämä tapahtui 16. – 17.6. vuonna 2003. Alun perin oli tarkoitus pitää ainoastaan yksi konsertti, mutta lippuja myytiin ja kysyttiin niin kiihkeää tahtia, että lopulta konsertteja päädyttiin pitämään kaksi. Yhteensä konserteissa kävi 90 000 ihmistä, mikä oli enemmän kuin Michael Jacksonin Suomessa keräämä 87 000 katsojan katsojamäärä, joka oli ennen Springsteenin konserttia ollut Suomen yleisömääräennätys.

Suomalaiset Springsteen-fanit pääsivät nauttimaan hänen esiintymisestään jälleen vuonna 2008, tarkemmin sanottuna 11.7.2008. Konsertissa esitettiin kaikkiaan 31 kappaletta, ja monen mielestä se olikin eräs kiertueen onnistuneimmista konserteista. Jo heti seuraavana vuonna Springsteen saapui Suomeen jälleen. Nyt vuorossa oli Tampere ja Ratinan stadion. Konsertti nähtiin 2.6.2009, eikä tämä suinkaan jäänyt Springsteenin viimeiseksi Suomen konsertiksi.

Suomen oma rokkikukko Michael Monroe

Suomestakin löytyy oma rokkikukko, joka on saavuttanut urallaan paljon. Kyseessä on kukapa muu kuin Michael Monroe, joka on vaikuttanut muun muassa Hanoi Rocks -nimisessä bändissä. Michael Monroe on ollut monessa mukana, ja hän vaikuttaa todella energiseltä ja positiiviselta muusikolta.

Michael on myös muun muassa kannustanut toista suomalaista muusikkotähteä, Saara Aaltoa, kehittymään urallaan, mikä onkin tuntunut auttavan Saaraa kehittymään ja luottamaan omiin kykyihinsä. On mielenkiintoista, kuinka kahden niin kovin erilaisen persoonan ja artistin yhteistyö voikaan toimia niin hyvin ja hedelmällisesti, mutta juuri tämä kertoo siitä, kuinka monipuolinen ja avoin persoona ja artisti Michael Monroe pohjimmiltaan onkaan. Monen suomalaisen mielestä juuri Michael Monroe on rokkikukko numero 1!

Leave a Comment

mts_howto