Kuuluisien rockbändien alkutaipaleita

Moni tunnettu rockbändi on kulkenut melko kivisen tien päästäkseen huipulle, eikä mainetta ja mammonaa ole suinkaan saavutettu yhdessä yössä. Aloittelevan rockbändin saattaa joskus olla hankalaa löytää motivaatiota, varsinkin jos tuntuu siltä, että takana on jo monta epäonnistumista ja edessä lähes yhtä paljon. Lukemalla tunnettujen rockbändien ja artistien uran alkupuolesta voi kuitenkin löytää itselleen lisää motivaatiota jatkaa eteenpäin, sillä hyvät asiat tulevat harvoin helposti. Kovalla harjoittelulla voi kehittyä jatkuvasti paremmaksi ja rahoituspuolen ongelmiin voi löytää apua esimerkiksi Sambla Suomi palvelusta, joka takaa aloittelevalle bändille mahdollisuuden jatkaa toimintaansa taloudellisesti.

Led Zeppelin

Led Zeppelin on yksi maailman tunnetuimmista rockyhtyeistä ja toiminut esikuvana esimerkiksi sellaisille kulttibändeille, kuin Nirvana ja Pearl Jam. Yhtye ei suinkaan syntynyt yhdessä yössä vaan se muodostui pikku hiljaa, aluksi siten että kitaristi Jimmy Page liittyi nimellä The Yardbirds toimivaan yhtyeeseen. Page oli kiinnostunut perustamaan eräänlaisen superyhtyeen, johon olisi kuulunut hänen itsensä lisäksi myöhemmin The Who -yhtyeessä tunnetuksi tullut rumpali Keith Moon, Jeff Beck ja John Entwistle. Tämä ei koskaan toteutunut, mutta Jimmy Page, Jeff Beck ja Keith Moon äänittivät yhdessä kappaleen, jonka äänityksessä Jimmy Page tutustui John Paul jonesiin, josta tuli myöhemmin Led Zeppelinin basisti ja kosketinsoittaja.

Tästä kului vielä kaksi vuotta ennen kuin Led Zeppelinin jäsenet löysivät toisensa sillä kokoonpanolla, jolla he saavuttivat myöhemmän menestyksensä. Tässä kokoonpanossa olivat Pagen ja Jonesin lisäksi mukana laulaja Robert Plant ja rumpali John Bonham. Kuitenkin siinä vaiheessa, kun bändi pääsi soittamaan yhdessä, on Jimmy Page kertonut myöhemmin tienneensä heti, että juuri kyseinen kokoonpano tulee olemaan hänen bändinsä. Yhtye soitti yhdessä koko 70-luvun ja hajosi vuonna 1980 rumpali John Bonhamin kuolemaan.

Queen

Yksi historian menestynemmistä yhtyeistä ja stadionrockin pioneerina tunnettu Queen kävi läpi useita eri jäseniä ennen kuin löysi sopivan kokoonpanon. Queenissä oli mukana sen menestysaikoina laulaja Freddie Mercury, kitaristi Brian May, basisti John Deacon ja rumpali Roger Taylor. Yhtyeen alussa Brian May ja John Taylor kuuluivat Smile-yhtyeeseen, jossa oli mukana myös Tim Staffel, joka kuitenkin jätti yhtyeen piakkoin ja Smile jäi ilman laulajaa. Mukaan saatin Mayn ja Taylorin ystävä Freddie Mercury, joka halusi kuitenkin perustaa uuden yhtyeen nimellä Queen. Yhtyeellä oli suuria haasteita löytää sopivaa basistia ja mukana olivat muun muassa Mike Grose, Barry Mitchell ja Doug Bogie, ennen sopivan löytämistä. Kun Queen onnistui lopulta löytämään John Deaconin, loppu oli historiaa ja yhtye soitti samalla kokoonpanolla seuraavat 20 vuotta lähes Freddie Mercuryn kuolemaan asti.

Black Sabbath

Englantilainen Black Sabbath -yhtye on onnistunut saavuttamaan menestystä huolimatta siitä, että sen kokoonpano on muuttunut useita kertoja ja bändin jäsenistä kitaristi Tony Iommi on ainoa alusta alkaen jokaisessa kokoonpanossa mukana ollut jäsen. Black Sabbath toimi aluksi kokoonpanolla, jossa mukana olivat Tony Iommin lisäksi laulaja Ozzy Osbourne, basisti Geezer Butler ja rumpali Bill Ward. Yhtye toimi aluksi nimellä Earth, mutta nimi vaihdettiin myöhemmin Black Sabbathiksi. Yhtye oli aktiivinen vuosina 1969-2006 ja uudelleen 2011-2017 erinäisillä kokoonpanoilla.

Leave a Comment

mts_howto